In the last interview I have speaked to girls from Theczechchicks.com about their blogging experience and how did they two end up together starting a blog. A topic that is something debatable lately a lot, the influences of bloggers in todays fashion world and everybody has a different perspective of it. Enjoy the interview, leave a comment with zour though on todays bloggosphere and/or what you wish to read next :)




1.   Introduce us a bit about yourself and your background.
Povězte nám něco o sobě.

Hanka -  27 let, narodila jsem se v Ostravě a v současné době žiju v Praze. Píšu módní blog Theczechchicks.com a spoluvlastním online eshop Bechick.com. Věnuji se take stylingu a poradenství.
Veronika – 28 let, narodila jsem se v Karviné, v současné době žiju v Praze, píši módní blog Theczechchicks.com a spoluvlastním eshop Becchick.com. Stejně jako Hanka se věnuji styling a poradenství.
Obě milujeme cestování, módu, dobré jídlo a kvalitní filmy. Ve volném čase rády čteme nebo se věnujeme našim čtyřnohým miláčkům.
Hana – 27 years old, I was born in Ostrava and now I live in Prague. I write a fashion blog Theczechcicks.com and I am a co-owner of e-shop Bechick.com. I do styling and consulting as well.
Veronica – 28 years old, I was born in Karvina and now I live in Prague, I write a fashion blog Theczechcicks.com and I am a co-owner of e-shop Bechick.com. Same as Hana, I do styling and consulting.
Both of us love to travel, fashion, good food and quality movies. In our free times we like to read or we are taking care of our pets.

2. What are you doing apart from blogging?
Co děláte/čemu se věnujete mimo blogování?

Vlastníme eshop Bechick.com, připravujeme vlastní kolekci, pracujeme pro jiné firemní blogy, věnujeme se take styling, marketing a poradenství.
We own e-shop Bechick.com, we are preparing our own collection, we are working for other company’s blogs, styling, marketing as well as consulting.



     3.    When did your blog start and why did you start blogging together?
Jak a proč jste začli s blogováním dohromady?

Potkaly jsme se na vysoké škola v Ostravě a začaly společně blogovat, obě jsme milovaly módu a přišlo nám super začít něco dělat spolu.
We have met each other at university in Ostrava and began to blog together. Both of us love fashion and it was nice to do something together.

    4.    Are you planning to do a full time blogger? Why or why not?
Plánujete se věnovat blogováním na celý úvazek? Proc nebo proč ne?

Blogování je na plný úvazek, blog je pro nás důležitý, přispíváme téměř každý den, důležitou roli hrají take sociální media, jsme aktivní na FB a Instagramu, snažíme se být v neustálém kontaktu s našimi čtenáři a sdílet s nimi velký kus našeho života.
We are blogging full time, blog is very important to us. We are posting almost every day, a key role is as well social medias. We are active on FB and Instagram. We are trying to be in touch closer to our readers and share with them a piece of our life.

    5. How long does it take you to start monetizing from the blog and what were the first things that make you money from the blog?
Jak dlouho vám trvalo než jste začli si vydělávat blogováním? A co bylo jako první placená zkušenost?

Blogováním si nevyděláváme, jen přivyděláváme, bohužel už si nepamatujeme, co byla první placená spolupráce, pravděpodobně nějaký banner.
We do not earn money from blogging, we are getting only extra cash. Unfortunately we don’t remember what a first monetized work, probably some banner was.


 6.   What are your key income stream? (e.g.: affiliates, banners, advertisements, sponsor posts etc.) and what are their roughly break down? (e.g. 20% affiliates, 30% ads etc.)
Jaké jsou vaše hlavními příjmy v procentech z blogu? (např.: 30% reklamy, sponzorované články, 20%  affiliates …)

50% Bannery a pak 50% affiliates.
50 % banners and then 50 % affiliates.

     7.   How is your working day like as a blogger?
Jaký je váš blogerský den?

Musí se nastavit FB, pak Instagram, pak jdeme nafotit, schůzky, emaily, pak se ty fotky musí přebrat, upravit, nahrát, napsat článek, popsat, prolinkovat atd.
Facebook first, then Instagram and then we go shooting, meetings, emails, then we have to choose, edit and upload images, write a post, describe it, link it etc.

    8. What do you enjoy the most from blogging and what is the most stressful things?
Co vás na blogování nejvíc baví a co naopak je nejvíce stresující?
Stresující jsou někdy urážející komentáře, to nás samozřejmě mrzí. Naopak nás baví, když potkáme naše čtenáře, když máme zpětnou vazbu, když vidíme, že to, co děláme někoho baví, že inspirujeme.
A stressed situation is sometimes a negative comment, it disappoint us certainly. On the contraty, we enjoy when we meet our readers, when we have feedbacks and when we see that somebody enjoys and inspire by what we are doing. 

     9.  Where do you seek for inspiration? / What inspires you? Any other blogger admiring?
Kde si hledáte pro inspiraci? / Co vás inspiruje? / Nějaké jiné blogerky které obdivujete?

Sledujeme jich hodně, většinou na Instagramu, jsme na něm malinko závislé, je to nejrychlejší způsob. Pak různé street style weby. Hodně nás inspirují lidé na ulici, okolo nás a pak cestování.
We are following a lot, most of the time on Instagram, we are a bit addicted on it. It’s a fast method. Then various street style pages, people on the street and around us and then travelling inspire us.

1    10.   How is it like to blog in pairs? Does anybody of you have specific tasks, in charge of scheduling something or how do you manage to not get messy and organized?
Jaký to je blogovat ve dvojici? Máte rozdělené úkoly či nějaké práce kdo co udělá a nebo jak se navzájem organizujete aby vše bylo přehledné na blogu?

Na blogu se střídáme ob den, fotíme se většinou navzájem, což je super, už víme jak :D. Máme rozdělené FB, v emaielech se střídáme, rozdělujeme si i schůzky. Vtešinous se domluvíme, co kdo bude dělat, ale o každém rozhodnutí se vždy poradíme.
We are taking turns on the blog every other day. We are taking pictures each other, which is great, we know how to now :D We have split down FB, we are taking turns again in emails and meetings. Usually we discuss on decisions who when is going to do what.

 11.   What are your thoughts on today’s blogging sphere?
Co si myslíte o dnešním blogování?

Blogování je skvělá možnost vyjádřit se, internet nabízí spoustu neomezených možností a každý kdo chce, toho může využít.
Blogging is a good way to show who you are, internet offers a broad opportunities and anybody who wants can take an advantage of it.

12.   Any inspiration quote or message you would like to share with readers and those who are as well passionate about going for a blogger career?
Nějaké inspirační věta či zpráva, které by jste chtěli predate čtenářům, které by se chtěli take stat úspěšnými blogerkami?

Být sama sebou!

Be yourself!