I am a type of person, who is very picky and in terms of food, not very complicated. I like what I like, I dont like experimenting and trying out new food, I stick to what I know that I can eat and will like it. However, since moving to London I had found out the power of eating out. As I am always out at uni or something, I always have to grab something on the way as for lunch or snack. As our food in our canteen is so so and not much of a choice. When I hang out with my friends out, we tend to go for lunches/dinner, to bars or cafes for something small. So eating out became closer to me. I am not scared to experiment a bit and I do actually love trying out new places, as I love the interior design and the atmosphere of each individual restaurant or cafe.
When I am back in Czech, so either in Prague or Brno, I rarely go out to eat, as I prefer to have a meal home with family. But if I go once in a while, I tend to go to places that I already know and been there, as in my opinion, I do not know any other places where to go. Compared to London, they have on every corner, on every step some place to sit and discover in their food and drinks.

I had dedicated this post about eating out in Prague. Suggesting few spots I had tried out or have reviewed from my friends a positive feedback and I am about to try it once I will be back there.

I am free and open to read any of your comments, tips and suggestions of any good places to eat and drink in Prague:)

Já jsem typ člověka, který není moc náročný co se týče jídla. Mám ráda to co mám, nemám moc ráda experimentování s jidlem a zkoušení nových věcí. Radši se držím věcí co znám a vím (. Jenomže, od tý doby co jsem se odstěhovala do Londýna, zjistila jsem jak skvělé je chodit ven jíst. Když jsem ve škole nebo někde, tak vždycky zajdu někam na oběd či si koupím nějakou svačinu. Naše školní jidelna je nic moc a nemáme moc na výběr hlavně. Když jdeme s přáteli ven, vždycky si jdem někam sednou. Ať to už je na oběd/večeři či jen na kafe a na něco malého k zakousnuté. Tudíž, chození ven jíst je něco co je už u mně běžé deno-denně. Už se nebojím experimentovat, naopak, ráda chodím objevovat skvělá místa na kafe či na jídlo, lákají mi krasné interiéry s jedinečnou atmosférou. A to tady jich je těch zajímavých a malých míst. Když jsem zpět v Česku, takže buďto v Praze či v Brně, tak málokdy chodím ven jíst. Jednou za čas, většinou max. na kafe do oblíbených či míst které znám už. Taky to bude tím, že moc míst tam neznám a taký tam není taková možnost jako tadz v Londýně. Tady je všude někde něco na každým kroku a je to vždy něčím vyjímečné. 

Proto jsem se rozhodla tento článek napsat o míst kam zajít na kafe či jíst. Místa, které jsou moje oblíbené či jsou "cool", které hodlám vyzkoušet v brzké době až budu zpě zas.

Jsme otevřena na další vaše tipy a nápady kam zajít jestli víte či máte něco oblíbeného v Praze:)

RESTAURANTS

1.  Pizza Coloseum - An Italian chain of restaurant, but my favourite spot is the one in Mustek, in a Koruna passage. The atmosphere and staff are great, had once my birthday dinner there, and I like the view down on people on the streets:D The view on the Wenceslas square and Na Prikope street. Its my and my friends favourite place to go, and we used to go there every week.
2. Peking - a brilliant authentic food for Chinese food lovers. Located near Pankrac shopping center.
3. James Dean - brilliant American style interior and food menu. Great place for breakfast as well as or lunches. They do tasty cocktails! Again located near Old Town Square.
4. Yami Sushi House - well, the name tells everything no? Located in a center ;)
5. Foodpanda.cz - A fresh discovery! A website as well as an app for your smart phones where you can review places, menu and food you fancy and order it straight to your home. As a student, I had found out that it is very convenient and practical, as you are "busy and lazy" :D Especially here in UK, it very fundamental and normal for students to order food home. It is great when you dont wanna go out for a meal or cook something, it is great for some b-day celebrations when you want to have a light refreshment for hosts, it is great when you dont actually know what you want so you can have a look on what is out there and to have a variety and wide choice in one screen (imagine going from one restaurant to another and looking up into menu what you fancy, and then you realize that you wanted the first one, so you walk back again). This website is great that you have each section of cuisine divided and then with their menu attached and description of how long it would take to get to your place. Most of them do not charge for delivery, so that is great as well. And whats very convenient is downloading an application to your phone, for easier and faster orders. Cuisines are divided in different sections for a clear selection. They offer from typical Czech food to international and as well as vegetarian ones.

1. Pizza Coloseum - Řetězec italských restaurací, ale mojé oblíbené místo je ten na Můstku, v pasáži Koruna. Skvěla atmosféra, lidi, měla jsem tam jednou narozeninovou večeři a ráda sleduji lidi na ulici ze shora:D A také dobrý výhled na Václavské náměstí a nebo Na Příkopě. Já a moje kamáradka toto místo zbožňujeme a chodívali jsme tam každý týden :D
2. Peking - pro skvěléá autenickou čínskou kuchyni. Nachází se blízko nákupního centra Pankrác.
3. James Dean - skvělé místo s Americkým nádechem a interiérem. Skvělé místo pro snídani a nebo také obědy. Dělají dobré koktejly a jsou poblíž Staroměstké náměstí.
4. Yami Sushi House - no, asi ten nápis vypovídá za vše, ne? A jsou také v centru:)
5. Foodpanda.cz - Nový objev! Webová stránka, ale také mobilní aplikace kde si můžete podívat na různá restuarce, na jejich menu a pak si přímo z toho vybrat něco a objednat přímo domů. Jako student tady v UK, jsem se naučila, jak ''take away nebo home delivery'' věci jsou velice běžné pro ''busy a lazy'' studenty:D Je to velice užitečné, hlavně když jste si líni něco udělat a nebo zajít ven si něco koupit, když máte oslavu a chcete nějaké občerstvení pro hosty a nebo když ani nevíte co chcete, tak máte vše v jednom a stačí se podívat a proklikat to tam. (představte si kdybyste byli venku a šli s z jedné restaurace do druhé, jen abyste se podívali na menu kde co mají, a pak se rozhodnete, že chcete tu první restauraci:D) Na stránce máte dobře zorganizované kategorie do různých druhů kuchyně. Od české po mezinárodní a také nechybí vegeteriánské. V každé restauraci je dopodrobna jejich menu a také jak by to dlouho trvalo to donýst k vám domu, a většinou za doručení neplati, což je skvělé, ne?:) Jak jsem se zmínila už, je možné si taky stáhnout mobilní aplikaci pro rychlejší a jednodušší objednávání.

www.foodpanda.cz


CAFES / BARS

1. Golden Pacific Cafe - a cafe located in the Galerie Butovice mall, havent been there, yet but my friend does and so far it looks cool and fun. I guess we all know running sushi, right, so this is a type of it. Its just a running deserts:D On a machine :P You pay one fix amount and eat all you can, either sweet or sours small deserts. Will go to try that out!
2. Bed Lounge - during a day it can be a nice place to have a fresh coctail or cafe and in the evening it can be a great spot for proper mixed coctails. A brilliant place to have the best chill with the besties. Lying down on a  "bed" and having a comfy time. Located near Old Town Square.
3. MY shopping center rooftop - located on Narodni Trida, there is a rooftop bar/restaurant on the top of MY shopping center. Just a right place to chill on a nice weather with some drinks and small refreshments:)
4. Creperie cafe - they are chain, but I just know (or cant think of any others now) the one at the top floor of Palladium shopping center. Their crepes are brilliant and even their breakfast menu :)
5. Bakeshop Prague - near Old Town square, as well as near James Dean, a nice bakery with fresh yummies and cafe. This is what lacks in Prague, bakeries and proper cafe shops!

1. Golden Pacific Cafe - nachází se v Galerii Butovice. Osobně jsem tam nebyla, ale kamarád tam byl a z toho co jsem viděla tak to vypadá jako zajímavé místo. Předpokládám, že všichni známe running sushi, takže toto je něco v podobném stylu, ale místo obyčejného pásu tam jede mašinka a nese sladké a slané dezerty! :D Zaplatíte jednu fixní cenu a můžete jíst kolik toho sníte. Určitě tam zajdu.
2. Bed Lounge - během dne je to skvělé místo na osvěžující koktejl či to kafe a běhěm noci skvělé místo na pořádný mixovaný koktejl. Skvělý místo si užít večer s přáteli pod dobrou atmosferou. Ležíte na ''posteli'' a je to takový chill tam. Nachází se to poblíž Staroměstké nám.
3. Obchodní centrum MY, střecha - Na Národní Třídě v tom nákupním centrumu úplně nahoře je střešní bar-restuarce. Pěkné místo být při krásném počasí s drinkem a něco lehkého k jídlu.
4. Creperie cafe - Asi mají těch poboček víc, ale znám jen tu jednu v Palladiu nahoře. Mají skvělé snídaňové menu a také jejich palačinky jsou výborné.
5. Bakeshop Prague - poblíž Staromáku a také poblíž James Deana je tato skvělá kavárna-pekařství s čerstvými zákuskami, sandwiche a další dobroty. Takových míst v Praze potřebuji více! 






Find me as well on facebook / twitter / instagram / bloglovin' / tumblr / shop my closet